anglèscatalàespanyolfrancès

Excursió a peu pel Túnel de Montclar

Excursió a peu pel túnel de Montclar (conegut també com la Mina de Montclar).

Dates:

Consultar noves dates


Una excursió “diferent”, una experiència impactant, doncs bona part es fa dins un túnel, que en el seu temps, va ésser una de les obres d’enginyeria més importants d’Europa per la seva llargària, envergadura i per l’esforç humà que representà (6.000 persones empleades!). Són 5 km sota terra (en alguns llocs s’estarà a 130m. per sota), 4,5m. d’alçada i 6m. d’amplada. S’estarà a dins unes dos hores.

Claustrofòbics i porucs abstenir-se. La travessa no és difícil, ... però s’han de tenir les idees clares.

Aquesta sortida només es pot fer quan no passa aigua pel canal. (S’ha necessitat l’autorització per part de la Casa Canal d’Urgell per poder-la fer i amb un guia experimentat).

A la sortida del túnel ens dirigirem a la població de Montclar. Allí ens espera el Castell de Montclar, declarat Monument Històric Artístic de Caràcter Nacional. Un recorregut per les seves dependencies  amb una visita guiada completarà l’experiència i coneixement d’aquest important patrimoni.

Després de la visita guiada al castell es continuarà a peu fins el punt de sortida.
 
Si es disposa de tot el cap de setmana proposem també pel dissabte, la visita al Centre d´Interpretació "Espai Cultural dels Canals d´Urgell" on es viatja per la història i l´evolució d´aquestes terres gràcies a l´aigua i a la lluita aferrissada de les persones que les habitaven.... de ben segur que la visita no deixarà indeferent a ningú i faran crèixer les ganes de conèixer tant l´obra èpica del túnel de Montclar, com el castell que presideix la població....aquesta visita és la introducció ideal per l'excursió a peu del diumenge!

Material necessari: Botes d’aigua, impermeable o anorac i una llanterna. Es recomana també portar casc.

Durada de l'excursió a peu: 4 h. aprox. (2h. dins del túnel.). Aprox. 15 Km.

Edats: Apte per a totes les edats


Reportatge de l'excursió al següent enllaç:

http://www.castellsdelleida.com/anunci/Tunel.mp4


Propostes:

Excursió al Túnel de Montclar: 12,00 €/persona (IVA inclòs).


Informació i reserves:
Tel. 973402045 / 973400265
info@castellsdelleida.com